Ik ben begonnen met het kweken van paddenstoelen!

We hadden al eens een kweeksetje om oesterzwammen te kweken op koffiedik, maar dat ging maar één keer goed en het lukte niet om het verder te zetten. Het bleef een beetje mysterieus, er zaten wel instructies bij maar niet de informatie die je nodig hebt om echt te begrijpen wat er gebeurt in die emmer. Dat kan natuurlijk ook niet op een begeleidend a4tje, maar daardoor bleef ik met veel vragen zitten. Om meer over paddenstoelen en het kweken te weten las ik het boek: ‘Organic Mushroom Farming and Mycoremediation: Simple to Advanced and Experimental Techniques for Indoor and Outdoor Cultivation’ van Tradd Cotter. Een heel informatief en inspirerend boek!

We begonnen met oesterzwammen binnen op stro. We kregen lege emmers van de bakker en lege mayonaise emmers van de frituur (merci @de Nieuwe Puntzak in Kapellen, waar ze de frietjes in plantaardig vet bakken en in papieren zak serveren 🙂 ).

De eerste oogst is binnen!

Daarnaast wil ik graag kweken op stammetjes buiten. Daarvoor liet ik pluggen begroeien door middel van zaagselbroed dat ik kocht. De pluggen zijn nu klaar om stammetjes mee te enten, dus ik kan op zoek naar geschikt hout! Een deel van de enoki pluggen sloegen we in populier takken die we kregen. Ik ben nog op zoek naar meer stammetjes!

Tenslotte wil ik graag een houtsnipper kweekbed voor Stropharia paddenstoelen, maar dat is nog work-in-progress.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *