Ongeveer een jaar geleden was de Mier crew bij ons op bezoek om een plan te maken voor onze tuin! Er waren al wat plannen en ontwerpen gepasseerd, maar inmiddels (verbouwingen, kleine kindjes) lag de tuin er eerder verwilderd bij met grote hopen steenpuin en veel ‘onkruid’. Met behulp van een rol behangpapier (onze tuin is heel lang ten opzichte van breed) brachten we de omstandigheden en onze wensen in kaart. Eind april kwamen de mieren onder leiding van Marjolein vzw en met hulp van heel wat vrienden en familie ons op weg helpen met de realisatie van het plan. Hier vind je een leuk verslag van Marjolein vzw.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en we hebben zeker niet stil gezeten! We hebben een terras aangelegd met tweedehandsklinkers, een nieuw dak op het grote kot, een gazon gezaaid, een verhoogd bed tegen de gevel van de buren aangelegd, klimrekken voor de planten tegen diezelfde gevel, nog extra fruitbomen en bessenstruiken geplant.

We hebben een regenton (van freecycle!) geïnstalleerd achter in de tuin. De ton staat op een verhoging van gestapelde stenen. We hebben er een holletje in gemaakt en het doet ook dienst als insectenhotel.

We hebben een afdakje gemaakt dicht bij huis voor het hout voor de leemkachel. We hebben er een groendakje van gemaakt met verschillende kruiden en sedums. Op de grote tak groeien mooie paddenstoelen. Dit dakje is een eerste ervaring om later van het dak van ons grote kot ook een groendak te maken.

We hebben een boog gemaakt van oude bogen van een tunnelserre. Hier wil ik een kiwiplant en een druivelaar overlaten groeien. De berg met oude bakstenen vormden we om naar een vuurplek met een stapelmuurbankje.

We hebben verhoogde groentenbedden aangelegd met oude stoeptegels, zodat we nu naast ons voedselbosje in wording ook plek hebben voor een moestuin met wisselteelt, voor de groentjes die veel aandacht nodig hebben. We hebben de bedden voorlopig bedekt met mulch van herfstbladeren die we kregen van een hovenier uit de buurt. Ik kan haast niet wachten tot de lente!

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *