Op vakantie gaan kan ook perfect zonder auto of vliegtuig! Dit voorjaar ging ik met de trein naar Geneve, dat duurt maar een beetje langer dan met het vliegtuig (reistijd van en naar en wachttijd op de luchthaven meegerekend) en het is veel leuker! Het was heerlijk om te lezen in de trein en het landschap te zien veranderen. Het is alleen duurder dan vliegen, hopelijk verandert dat binnenkort. Maar de leukste manier van reizen vinden wij met de fiets, en om wat verder weg te kunnen gaan: met de fiets in de trein.

Deze zomer gingen we voor het eerst wat langer op fietsvakantie. We namen met onze tandems en bagage (inclusief kampeer- en kookgerei) de trein naar Thionville in Frankrijk en fietsten van daar langs de Moezel tot in Koblenz in Duitsland. Daar namen we de trein terug naar huis.

Ik had al langer het idee om een familievlag te maken, zodat we van onze uitstappen een embleem van de stad als souvenir op onze vlag kunnen naaien, als herinnering waar we allemaal zijn geweest. We hebben al een badge van Dinant, Trier en Koblenz.

Onderweg in Duitsland kwamen we iemand tegen met een t-shirt waar ‘plant powered runner’ op stond, dat vonden we leuk! We werden er blij van en voelden meteen een connectie, zeker omdat plantaardig eten op reis een iets grotere uitdaging is dan thuis. We wilden dus ook wel zoiets op onze vlag. Thuis heb ik er werk van gemaakt:

Als we nu op uitstap gaan hangen we de vlag van achter aan de fiets (zie de laatste foto onderin de rechter hoek). We vonden alleen niet overal een opnaai embleem, we zijn nog op zoek naar eentje van het Zilvermeer/ Mol en een van Bokrijk/ Hasselt, dus als iemand zoiets tegenkomt houden we ons aanbevolen :-D.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *