De weblog. Ik heb er een beetje een haat liefde verhouding mee. De reden is dat ik mijn motivatie om een blog bij te houden graag zuiver wil houden. Ik wil dat het een uiting is van mijn behoefte aan betekenis en niet iets van mijn ego. Ik hou een weblog bij omdat ik graag wil delen hoe wij (ecologisch) leven en ik hoop hiermee anderen te inspireren en in contact te komen met gelijkgestemde mensen. Ik vind het leuk om zelf een overzicht te hebben wat er hier allemaal gebeurt, ik hoop dat hier op termijn een ‘project’ uit ontstaat (ik weet nog niet niet wat).

Ik wil er voor waken dat ik niet een weblog bij houd om naar de buitenwereld te ‘verantwoorden’ wat ik allemaal doe als ‘thuisblijfmama’ (zonder betaald werk bij een werkgever) en ik houd ook geen weblog bij om te stoefen (al ben ik best een beetje trots…) of alles er perfect te laten uitzien (dat afgeborstelde stoort me soms in weblogs).

3 reacties

  1. Ik heb precies hetzelfde! Er is een plek voor het ego, denk ik, maar niet in de “driver’s seat”. Ik wil ook mijn persoonlijke zichtbaarheid op het internet vergroten met blogs etc. Op dit moment ben ik op internet enkel een foto en wat (pogingen tot) blogs hier en daar. Elke keer als ik het probeer, ebt de motivatie uiteindelijk weg omdat ik mezelf erop betrap dat ik kijk vanuit de ander en me daar naar ga gedragen. Dan merk ik dat ik me (ook al is het maar een heel klein beetje) presenteer zoals ik denk dat mensen me willen zien of dat ik terugkijk naar wat ik heb gedaan/gemaakt vanuit onbevangen staat en besluit dat het niks voorstelt. In de fysieke wereld DOE je “gewoon” wat je doet en hoef je niks vast te leggen en te verpakken. Die extra laag vind ik nog moeilijk te vatten. Inmiddels ben jij aardig op dreef en ik merk dat het bij mij begint te kriebelen als ik je blogs lees!! Ik zie mijn zus, zoals ze is. Dat lijkt evident, maar dat is het niet!

    1. hey wat fijn dat het herkenbaar voor je is! Dit stukje is een kleine uiting van een grotere struggle waar ik mee worstel en steeds beter vat op krijg. De online zichtbaarheid helpt me wel enorm, zeker nu ik wat meer mensen bereik via instagram, ik heb toch het gevoel dat ik daardoor meer respect krijg. Ja dat zal wel ego zijn, maar ik doe gewoon wat ik doe en dat laat ik zien, dus niet in de driver’s seat inderdaad. Ik ben al een tijdje aan het broeden op een nieuw stuk hierover, over hoe diepgaand respect en waadering in onze maatschapij verbonden is met geld, en over ‘internalized capitalism’. Keep you posted en gewoon doen die online zichtbaarheid!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *